torstai 30. toukokuuta 2013

Kesätöissä

Huomasin haikailevani kesän perään. Pitääkö minun todellakin opiskella, vaikka tuolla ulkona on kesä? Miten jaksan vielä koko kesän opiskella? Toiset pitävät valmistujaisjuhlia näin kesän kynnyksellä. Miten itse jaksan tätä samaa vielä monen monta kuukautta? Mitä jos syksylläkään ei tule valmista, oliko kesän uhraaminen ihan turhaa?

Minulle ehdotettiin, että mitä jos vähentäisit sitä koneen ääressä angstaamista, jos oikeasti haluaisit olla kavereiden kanssa puistossa jätskillä. Jos menisitkin nauttimaan kesästä ennemmin, kuin murehtisit koneen ääressä, että kesä menee ohi. Tämä oli erittäin hyvä ehdotus. Se sai minut nimittäin oivaltamaan, ettei ole ketään kavereita missään puistossa jätskillä. Kaikki ovat töissä.

Jos todella en opiskelisi päivisin, mitä tekisin? En pidä ylenmääräisestä auringossa oleilusta. Liikuntaa haluaisin harrastaa kauniissa luonnossa. Mitä siihen menisi, tunti-pari päivästä? Sen siis ehtii iltaisin tai aamuisin, ei vie koko päivää. Mitäs muuta? Kaverit ja puoliso tosiaan ovat töissä. Jos minulla olisi enemmän aikaa tehdä mitä vain, luultavasti surffailisin vielä enemmän netissä ja katsoisin enemmän telkkaria. Ehkä lankkaisin talvikengät ja siivoisin vaatekaapin. Melko tylsää. Muutamia kotityöprojekteja siis ja pääasiassa ajan tappamista.

Jos saisin todella tehdä mitä haluaisin, ihan mitä vain, niin olisin töissä. Mutta nyt ei ole töitä. Tai on, ja ne ovat nämä minun opiskeluni. En ole hankkinut töitä, koska minulla on jo opiskelua kokopäiväisesti. Siis, jos saisin tehdä ihan mitä vain, haluaisin opiskella. Tekisin päivät sivuainetta ja gradua. Saisin oppia mielenkiintoisia uusia asioita, niin kuin töissä tehdään! Iltaisin puolestaan voisin panostaa vapaa-aikaan, kesänviettoon ja urheiluun. Niinhän kesätyöpäivän päätteeksi tehdään.

Tämän ajatusketjun kautta huomasin, että kesänvietto on illuusio. Ei ole mitään kesää, jonka viettoon en pääsisi mukaan. Ja mikä tärkeintä, sain täksi kesäksi mahtavan kesätyöpaikan! Saan tehdä juuri niitä asioita, jotka minua kiinnostavat. Muutamaa pienempää projektia ja yhtä oikein suurta, josta kesän lopuksi ilmestyy oikein kirjallinen raportti. Ja mikä parasta, tässä kesätyössä saan käyttää mielin määrin työaikaa uuden oppimiseen. Tästä tulee mahtava kesä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti