tiistai 9. huhtikuuta 2013

Huomio kirjoitusasuun!

Joku saattaa ehkä jo ihmetellä, että hyydyinkö heti gradukuukauden lähtöviivalle, kun mitään ei kuulu! Ei, kyllä täällä vielä porskutetaan! Yksi viikko gradukuukautta takana, toinen alkanut.

Tekemistä on ollut paljon. Tekemistä on edessä vielä paljon. Olen tehnyt pitkää päivää ja gradun rakenne on alkanut hakea muotoaan värikynäkoodaus-käsittelyssäni. Aivot raksuttavat sen minkä ehtivät. Nään unia gradusta. Unissani väittelen käsitteistä, otanko sen ja sen graduun mukaan vai en. Prosessi on meneillään.

Eilen tein pitkän opiskelupäivän aamukuudesta iltakymmeneen. Armotonta opiskelua, gradun rakenteen etsimistä, tekstin tiivistämistä, fokuksen teroittamista. Välissä neljän kirjaston kierros. Illalla lähteeksi sopivan väitöskirjan lukemista ja muiden lähdekirjojen luokittelua.

Entä tänään? Fingerpori sen kiteyttää: http://www.hs.fi/fingerpori/s1305666411352. Olen ensin yrittänyt heräillä. Sitten yritin löytää ainakin tunnin verran sopivaa asua, jossa yhdistyisivät oikeat materiaalit, mittasuhteet ja värit. Niin, sehän onkin tärkeää, kun kirjoitan yksin kotona. Onneks Fingerporissa edes ymmärretään.

Löysin täydellisen asuni. Sitten tuli kuuma. Etsin toisen täydellisen, joka ei ollut liian kuuma. Mutta paita on liian hieno liattavaksi kotipäivänä. Vaihdoin takaisin kotiunivormuun, verkkarit, t-paita, villatakki. Luottokamat.

En ole pahoillani, että tämä päivä vasta etsii käynnistymistään. Eilisen superpäivän jälkeen se ei ole ihmekään. Ja uskon, että aivoni toden totta kaipaavat vastapainoa katsellen vaatteiden värejä ja materiaaleja. Ja kohta lukuvuoden kotona istumisen jälkeen ei ole toisaalta ihmekään, jos välillä haluaisi näyttää ihan mukiinmenevältä. Josko se sitten piristäisi graduiluakin! Uskon siis, että "aivot" ottavat sen, mitä tarvitsevat. Nyt ne tarvitsivat hengähdystä. Eilen ne tarvitsivat tekemistä. Nyt vasta alkaa tuntua, että menee vähän prokrastinaation puolelle. Nyt tarvitaan siis tomaatteja! Gradukuukausi jatkukoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti